۱ــ فکر و ایده اولیه طراحی آشپزخانه :
برای طراحی داخلی اولین قدم داشتن ایده و فکر اولیه می باشد، به این ترتیب که هدفمان از طراحی آشپزخانه، گاه کوچک – گاه بزرگ به طور کلی چیست؛ و همین طور کارایی و کاربرد آشپزخانه طراحی شده مناسب زندگی افراد و البته رعایت تناسب با بقیه قسمت های آپارتمان را دارد یا خیر.
قطعا یکی از نکاتی که می تواند گره گشای یک طراح برای طراحی کابینت و آشپزخانه کارآمد، می توان ذکر شود بدون شک رعایت و اجرای مثلث طلایی دسترسی بین سینک، یخچال و گاز می باشد.
۲ــ استفاده مفید از تمام فضا:
همیشه برگ برنده در دستان طراحی است که در طراحی از تمامی نقاط حتی نقاطی که در دید اول قابل استفاده نباشند.
یک طراح در طراحی باید به نکاتی مثل استفاده مفید از تمامی فضای آشپزخانه، سهولت در نظافت، ترکیب بندی طرح و رنگ در اجرای کار ساخت و نصب و بالاترین استفاده از نور و همچنین انجام ندادن هر اقدامی که باعث کم شدن نور شود، را باید در نظر گیرد.
۳ــ رعایت اولویت ها :
قطعا در طراحی آشپزخانه جانمایی مواردی از قبیل یخچال و گاز و ماشین و… فکر ما را درگیر خواهد کرد.
در درجه اول طراح با توجه به فضایی که در دست دارد برای طراحی، ساخت و اجرای ایده آل به این اولویت بندی ها توجه ویژه ای خواهد کرد. برای نمونه اولین و مهمترین اولویت امنیت آن است تا در صورت بروز هرگونه حادثه امکان رفع خطر، سهل و میسر باشد، یا تهویه مناسب فضا، جا نمایی و جاگذاری وسایل مورد نیاز به گونه ای که هم باعث شلوغی نشوند و هم دسترسی به آن آسان باشد.

۴ــ چیدمان و دکوراتیو :
نوع چینش وسایل، استفاده از گل و گیاه در جهت مطلوب ساختن محیط، دقت در انتخاب و نوع کفپوش، دیوارپوش و حتی سقف آشپزخانه با توجه به فضا و نوع طراحی آن و رنگبندی کابیت ها و صفحه و شیرآلات، دقت در انتخاب و خرید وسایلی مانند میزها و صندلی های غذاخوری، و حتی یخچال و ماشین های تعبیه شده در فضا از جمله نکات مثبت طراحی آشپزخانه به شمار می رود.
۵ــ جانمایی اجزای :
یک طراح باید به نحوه ی قرارگیری انواع کابینت ها، اندازه کابینت های دیواری و زمینی، رعایت فواصل تردد و همچنین فضای کار برای کسی که از این وسایل استفاده می کند.
در کنار این مجموعه از طراحی و آشپزخانه مسائلی مانند نور پردازی و روشنایی، حائز اهمیت است ونیز فضایی که به اطلاع برای میز صبحانه خوری تعبیه می شود فضایی است که افراد خانه را دور هم جمع می کند و در معنای کلی می توان گفت باعث شکل گیری می شود.

۶ــ استفاده از جزیره:
معمولا در طراحی جزیره برای آشپزخانه های بزرگ و یا آشپزخانه هایی که ورودی عریضی دارند تعبیعه می شود.
طراحی جزیره کارایی بالایی دارد و علاوه بر این که محدوده را مشخص می کند. در خیلی از طراحی ها جزیره به گونه ای اعمال می شود که نقش میز غذاخوری را ایفا می کند، پس با صندلی های مخصوص با قابلیت تنظیم ارتفاع به گونه ای که صندلی ها به طور کامل زیر جزیره قرار گیرد.
۷ــ استفاده از قفسه های دکوری:
قفسه های دکوری یا به نوعی قفسه هایی که نقش آن در محل قرارگیری اجسام دکوری می باشد. این نوع از قفسه ها لابه لای کابینت و معمولا در کابینت های دیواری برای رخ نمایی بهتر تعبیه و طراحی می شود.
در طراحی آشپزخانه به اصطلاح به نوع قفسه ها شلف های دکوری یا قفسه های باز گفته می شود.
۸ــ رنگ بندی :
رنگ های تیره در رنگ بندی جز بهترین و محبوب ترین ترکیب بندی های سال های اخیر می باشد ولی ترکیب این رنگ ها با رنگ سفید جذابیت خاصی ایجاد میکند.
در طراحی آشپزخانه رنگ های طوسی و مشکی و سرمه ای در کنار رنگ های روشن باعث گرمای خاصی خواهد شد. البته استفاده از رنگ های تیره مخصوص فضاهای بزرگ می باشد و در مورد آشپزخانه های کوچک بهترین انتخاب رنگ های روشن است.

۹ــ استفاده از متریال های مات:
در طراحی امروزه استفاده از اکسسوری های مات مثل شیرآلات، فر های تو کار و حتی رنگ یخچال ها و….طرفدارهای بسیاری دارند. بزرگترین دلیل این امر می توان به نظافت آسان تر به دلیل نشان دادن کمتر نسبت به وسایل براق و همچنین این نوع اکسسوری ها در طراحی آشپزخانه جایگاه خود را همیشه به عنوان یک ترند حفظ خواهد کرد.
۱۰ــ به روز بودن:
در طراحی آشپزخانه به روز بودن به منظور این است که استفاده از متریال جدید و مدرن و در عین حال متریالی که تا مدت ها جایگاه خود را حفظ خواهد کرد.
که بخشی از آن خلاقیت طراح و بخشی دیگر نوع طراحی یا نقشه طراحی فضا را معین می کند. مثل کابینت های شیشه ای در فضا های کوچک کم نور و یا سنگ های گرانیتی تو کار در جزیره در فضاهای بزرگ تر.



مطالب مرتبط:
بدون دیدگاه